Guverner New Jerseya moli za oproštaj zato što nije bio vezan u autu prilikom nesreće

JON CORZINE, guverner New Jerseya, danas je pušten iz bolnice nakon 18 dana provedenih zbog prometne nesreće u kojoj je bio zadobio teške ozljede.

Corzine, multimilijarder i bivši demokratski senator, je bio na suvozačevom sjedalu službenog automobila koje se kretalo brzinom od 146 km/h u zoni u kojoj je dozvoljena maksimalna brzina od 105 km/h. Tom prilikom je vozač, pripadnik državne policije New Jerseya, naglo skrenuo automobil kako bi izbjegao vozilo koje je skrenulo na pogrešni trak auto-ceste. Vozilo je udarilo u odbojnik.

Guverneru su pri tome slomljena lijeva noga, nekoliko rebara, ključna i prsna kost, a dugo vremena je morao koristiti respirator, odnosno većinu vremena provesti na odjelu intenzivne njege.

Danas je iz bolnice izašao u kolicima te sa suzama u očima zamolio građane države da mu oproste. Istraga je, naime, pokazala da guverner nije bio vezan pojasom.

"Dao sam loš primjer mnogim mladim ljudima", tvrdi guverner.

Corzine je iz bolnice odvezen u službenu guvernersku rezidenciju u Princetonu, ali se još ne zna kada će preuzeti svoje redovne dužnosti.

D.A.

 

Pročitajte više