Haiderov ljubavnik: Joerg je volio i mene i svoju obitelj

DVA DANA uoči prve obljetnice pogibije austrijskog političara Joerga Haidera 31-godišnji Rene koji je s Haiderom bio osam godina u vezi je odlučio progovoriti. "Joerg i ja smo se voljeli", započeo je Rene svoju ispovijest koju prenosi Bild. Svojim intervjuom mladi je konobar potvrdio priče koje su se pojavile prije godinu dana kako je kontroverzni austrijski političar koji je imao ženu i dvije kćeri, vodio dvostruki život.

Istražitelji su nakon nesreće imali mnogo problema oko rekonstrukcije što se s Haiderom točno događalo nekoliko sati prije kobnog sudara. Nakon Reneove ispovijesti jasno je da je Haider posljednje sate života proveo s ljubavnikom. "Na dan kad se dogodila nesreća imali smo dvaput seksualni odnos; prvo je Joerg došao u poslijepodnevnim satima, pa se oko 23 sata ponovo vratio. Našto poslije ponoći otišli smo u gay klub.", detaljno je opisivao Rene. Dodao je kako je političar želio i da noć provedu skupa, ali ga je Rene odbio zbog ranije dogovorenih jutarnjih obaveza. "Da je ostao spavati i danas bi bio živ", s kajanjem izgovara Rene.

Bio je osjećajan i širokogrudan

Također, mladić je izrazio sumnju u samu nesreću tvrdeći da je Haider bio trijezan kad su se rastali, ali i da je službeni auto Joerga Haidera "bio jedan od najsigurnijih auta".

Mladić je prepričao i kako su se on i Haider upoznali prije devet godina. Prema njegovim riječima Joerg mu je prišao i pozvao ga na piće u jednom klubu. "Laskalo mi je što mi je prišao muškarac kojem se divim. Izmijenili smo brojeve, a nakon dva dana pozvao me u svoju kuću." 

Rene je opisivao vezu s Haiderom i skrivanje od očiju javnosti. Sretali su se najmanje triput tjedno, a najčešće je to bilo u stanovima.

"Bio je osjećajan i širokogrudan. Stalno mi je kupovao darove. Bio je najpozitivnija osoba koju poznajem. Već u sedam ujutro on bi pjevao u kupaonici.", prepričao je mladi ljubavnik Haiderovu privatnu stranu.

Također, Rene je dodao da je Haider bio obiteljski čovjek koji nikada ne bi ostavio suprugu radi njega. "Volio je svoju suprugu, ali je volio i mene. Ne vjerujem da njegova obitelj nije znala za nas", rekao je Rene koji ni na pogrebu nije sreo Haiderovu udovicu. 

Pročitajte više