HDZ ispolitizirao otvaranje 3,4 kilometra velikogoričke obilaznice

HRVATSKE autoceste pustile su danas u promet dio istočne obilaznice oko Velike Gorice. Puštanju u promet od političara nazočio je samo ministar financija Ivan Šuker, što je u Zagrebačkoj županiji naišlo na negodovanje županijskih dužnosnika.

U Županiji žale što "Hrvatske autoceste nisu smatrale potrebnim na obilježavanje puštanja u promet dijela obilaznice pozvati predstavnike Zagrebačke županije" te smatraju da je otvaranje obilaznice "ispolitizirano i iskorišteno u predizborne svrhe".

Šuker je, pak, na svečanosti rekao kako je danas trebala biti otvorena autocesta od Velike Gorice do Buševca i u drugom smjeru do Jakuševca, ali to nije bilo moguće zbog opstrukcije lokalnih vlasti. Šuker je pri tom kao krivca prokazao gradonačelnika Velike Gorice, Tonina Piculu.

Istočna obilaznica Velike Gorice proteže se od spoja s državnom cestom D30 (Sisačka cesta) do odteretnog kanala Sava - Odra, koja preuzima promet s državnom cestom D31 (Velika Gorica  - Pokupsko) u dužini od 3,4 km, a  u nadležnosti je Hrvatskih autocesta.

Ukupna vrijednost investicije za nadvožnjak Kolareva (168m), 2,5 km trase s čvorom Velika Gorica jug i 3,4 km obilaznice Velike Gorice iznosi 310 milijuna kuna, a ukupna vrijednost radova za 3,4 km  istočne obilaznice iznosi nešto više od 49 milijuna kuna.

I.K.
Foto: H.P.

Pročitajte više