HDZ-ovci prisvojili parkirna mjesta bez dozvole u centru Zagreba

KAKO osigurati parking u centru grada? Pitajte u središnjici HDZ- na Trgu žrtava fašizma 4. Naime, gospoda iz HDZ su sebi osigurala dodatna četiri parkirna mjesta tako što su postavili metalne konzole s lancima. S Gradom su, kažu, sklopili poseban ugovor, a Grad o tome nema pojma.

Prema pisanju Novog lista, središnjici HDZ-a su službenim zaključkom i gradskom Odlukom o uporabi javnih prometnih površina za rezervirana parkirališna mjesta iz 1994. godine omogućena dva parkirna mjesta. Međutim, ispred ulaza se nalaze još četiri parkirna mjesta koje je HDZ sebi "rezervirao" pokretnim metalnim konzolama s lancima.

"HDZ je s gradskom upravom sklopio poseban ugovor o zakupu dodatnog parkirnog prostora, s obzirom na potrebe naše stranke. Osim toga, kraj stranačke središnjice nalaze se i javne površine koje ne podliježu naplaćivanju, pa iste mogu i ostali građani koristiti." – rekao je glasnogovornik Vlade i HDZ-a Ratko Maček za Novi list.

Novinari su nakon toga kontaktirali Gradski ured za prostorno uređenje, graditeljstvo, stambeno– komunalne poslove i promet i Gradsko poglavarstvo gdje su ostali zapanjeni Mačekovom izjavom. Objasnili su kako mimo spomenute odluke nema zakonskog utemeljenja za paralelne akte, čak ni u slučaju protokola.

Uz to nijedan subjekt, budući žičane ograde ne dodjeljuje ni resorni gradski ured ni Zagrebparking, nema pravo postavljati iste na javne površine.

Hoće li ova "mala bahatost" HDZ-a doživjeti sankcije, vidjet ćemo uskoro.

Pročitajte više