HDZ-ovi gradonačelnici otkazuju Škorine koncerte

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

HDZ-OVI gradonačelnici Škori mahom otkazuju koncerte, a zabranjen mu je čak i besplatan koncert u Imotskom, javlja Novi list

Ove godine koncert u Imotskom trebao se održati 2. kolovoza, na Dan grada, ali ga je HDZ-ov gradonačelnik Ivan Budalić naprasno otkazao. Škorin menadžment priopćio je kako su, osim koncerta u Imotskom, otkazani i koncerti u Našicama te općinama Rugvica i Gradina. 

Ni u jednom od tih slučajeva službeno objašnjenje nije bilo da je razlog otkazivanja Škorina kandidatura. 

U Našicama nisu uspjeli "zatvoriti financijsku konstrukciju", a u Rugvici su se odlučili za grupu Begini. 

"Škoro je dosta tražio i prihvatili smo za nas povoljniju ponudu", rekao je načelnik Gradine Marko Ajček. 

Škoro naročito žali zbog Imotskog

Škorinoj ekipi posebno je žao što je otkazan nastup u Imotskom jer su mu tamo korijeni. 

Ove je godine koncert u Imotskom trebao biti 2. kolovoza, na Dan grada, dogovoreno je da bude besplatan, ali mu je HDZ-ov gradonačelnik Ivan Budalić naglo otkazao. Škoru je zamijenio band Vatra. 

"Rekli su nam tek da su odustali od koncerta, ništa više. Možemo zato samo nagađati o gradonačelnikovim motivima", ističu u Škorinom menadžmentu.

Ali stanovnici Imotske krajine ipak će ga čuti ovog ljeta. 

Pjevat će u - Zmijavcima

Mladen Todorić iz Udruge specijalne policije pozvao ga je u Zmijavce i Škoro će tamo zapjevati 12. kolovoza.

"Mi smo na ovaj način isključivo stali u obranu hrvatskog pjevača, isto bismo reagirali da su u pitanju bili Thompson, Mladen Grdović ili bilo koji drugi izvođač domoljubnih pjesama, koji se ničim nije ogriješio o hrvatsku državu. U vrijeme kad po hrvatskoj obali harače Milica Todorović, Jelena Karleuša, Lepa Brena, Aca Lukas i ostali, jednom hrvatskom pjevaču zabranjuje se koncert", kaže Todorić.

Kaže da nema ništa protiv da navedeni pjevaju po Hrvatskoj, ali traži da se jednako postupa i prema domoljubnim pjevačima. 

U Trilju je dobrodošao

Ipak, nisu svi HDZ-ovci otkazali Škorine koncerte. 

Gradonačelnik Trilja Ivan Šipić naglašava da ni trenutka nije bio u dvojbi hoće li Škori, unatoč predsjedničkoj kandidaturi, dopustiti nastup u Trilju.

"Organizator koncerta bila je HVIDRA. Naravno da se ta udruga, kao uostalom sve drugo, financira iz gradskog proračuna, ali HVIDRA ima svoj program i u okviru njega još su u prosincu prijavili Škorin koncert", kaže Šipić.

Dodaje kako je logično da je dao podršku HVIDRA-i te da ne može invalidima Domovinskog rata i obiteljima poginulih branitelja zabraniti slavljenje Oluje uz koncert koji žele.

"Zabrane nikad nisu ništa dobro donijele", zaključio je Šipić za Novi list.

Pročitajte više