HDZ-ovac uhvaćen pripit za volanom, policija mu oduzela vozačku

Foto: FAH/Index

HDZ-ov saborski zastupnik Franjo Lucić uhvaćen je u alkoholiziranom stanju za volanom.

Brodsko-posavska policija nam je striktno naglasila kako ne želi sudjelovati u razgovoru u kojemu se spominju osobni podaci, ali na Indexovo inzistiranje potvrdili su nam da je preksinoć na autocesti, na području Lužana kod Slavonskog Broda, u policijskoj akciji zaustavljen i alkotestiran 59-godišnji vozač. Zbog pozitivnog alkotesta naplaćena mu je uobičajena kazna u iznosu od tisuću kuna. Također, oduzeta mu je vozačka dozvola na mjesec dana.

Rekli su nam da je koncentracija alkohola bila minimalna. Nismo doznali brzinu kojom se kretao. Nisu htjeli izdvajati taj događaj jer, kako kažu, imaju više takvih slučajeva.

"Ne bih o tome"

Od Lucića smo pokušali dobiti komentar, ali nije bio raspoložen za razgovor.

"Gledajte, ne bih o tome sad, tu sam na nekom sastanku. Gledajte, što ću vam ja potvrđivati, ne mogu ja ništa slagati. Kakva je to, ako je 0,54? Ali neću uopće komentirati to. Ne mogu sad razgovarati, ne bih o tome", kratko nam je odgovorio kad smo ga upitali za potvrdu ovih navoda.

Skrivio nesreću, ali policija ga nije alkotestirala

Franjo Lucić već je jednom sudjelovao u prometnom incidentu. 8 rujna 2006. godine, dok je obnašao dužnost gradonačelnika Pleternice, skrivio je prometnu nesreću. Vraćao se kući s rođendanskog slavlja i dok je pretjecao traktor frontalno se sudario s osobnim vozilom kojim je upravljala 22-godišnjakinja. Nakon nesreće oboje su prebačeni u požešku bolnicu.

Djevojka je slomila bazu lubanje, lakat i kosti lica, a Lucić je slomio kralježak.

Policajci policijske postaje Pleternica tada mu nisu uzeli mokraću i krv, iako se radilo o teškoj prometnoj nesreći.

Pokušao podmititi novinara

Franjo Lucić nedavno je opet bio u fokusu javnosti, nakon što je pokušao podmititi Telegramovog novinara Dragu Hedla. Tada je novinaru ponudio mito da ne napiše tekst o poslovanju i stečaju tvrtki u njegovom vlasništvu. Objavljena je i snimka podmićivanja.

HDZ-ovac je nakon toga podnio ostavku na sve političke dužnosti u HDZ-u, na mjesto predsjednika Županijskoga odbora Požeško-slavonske županije i člana Nacionalnoga vijeća i Središnjeg odbora stranke. Po zahtjevu DORH-a, Luciću je skinut imunitet.

Krajem studenog 2017. godine Uskokova istraga protiv Lucića zbog pokušaja podmićivanja novinara postala je pravomoćna.

Oranica i BMW


Franjo Lucić, ako je suditi prema njegovoj imovinskoj kartici, posjeduje samo jednu oranicu u Pleternici, vrijednu 15 tisuća kuna. Međutim, Index ga je prije nekoliko mjeseci zatekao dok je nepropisno parkirao BMW serije 5 koji glasi na njegovog sina Domagoja.

>> "Najsiromašniji" zastupnik u saboru parkira svoj BMW gdje hoće

Osim tog BMW-a, prije predavanja imovinske kartice Lucića se smatralo imućnim političarem koji posjeduje još jedan BMW serije 7, kao i kuću u Pleternici, stan u Zagrebu, apartmane u Srimi i zemljišta oko Šibenika.
 

Pročitajte više