Hebrang: Ako HDZ dođe na vlast obustavit će započete investicije u bolnice

AKO Hrvatska demokratska zajednica (HDZ) dođe na vlast obustavit će započete projekte investiranja u hrvatske bolnice od sedam milijardi kuna koje je odobrila hrvatska Vlada, najavio je večeras Andrija Hebrang na okruglom stolu Zbora novinara HND-a koji prate zdravstvo i medicinu.

"Zaustavit ćemo i dogradnju Kliničkog bolničkog centra Rebro jer je to politički projekt", rekao je Hebrang na okruglom stolu "Zdravstvo - izborni adut" na kojem su predstavnici političkih stranka predstavili načine na koji će rješavati probleme u zdravstvu ako dođu na vlast.

Hebrang smatra da je projekt "Rebro" politički, a ne stručni projekt jer, kako je rekao, Hrvatska nema novaca za izgradnju garaža i parkirališta dok su s druge strane bolnice dužne dobavljačima.

Na to je reagirao u ime Libre ministar zdravstva Andro Vlahušić koji je ustvrdio da bi ukidanje investicija značilo vraćanje unazad "u vrijeme kada se ništa nije ulagalo u zdravstvo".

Predstavnici sedam političkih stranaka, SDP-a, HDZ-a, Libre, HSS-a, HSP-a, HNS-a i HSLS-a složili su se da je pitanje zdravstva jedno od značajnijih pitanja kojem će u izbornoj kampanji dati naglasak.

Na okruglom stolu raspravljalo se o pitanjima liječničkih plaća, stanja u hrvatskim bolnicama, korupciji u zdravstvu, dopunskom zdravstvenom osiguranju i ostalim aktualnim temama.

Pročitajte više