hip: hrvatska vlast vodi politiku izjednjačavanja žrtve i agresora

Hrvatski istinski preporod (HIP) ocijenio je danas da hrvatska vlast "pristaje na politiku Haaškog tužiteljstva i izjednačavanje žrtve i agresora", te da "od politički iskonstruiranih optužnica ne misli braniti hrvatske generale, Domovinski rat i sve one koji su stvarali hrvatsku državu".

"Nereagiranje na izjednačavanje generala pobjedničke vojske Ante Gotovine s Ratkom Mladićem i Radovanom Karadžićem, nedavno raspisivanje novčane nagrade za informaciju o tome gdje je general Gotovina i izjave kako bi Vlada odmah uhitila generala da zna gdje je dokaz su da je aktualna vlast odustala i od stajališta premijera Račana o neprihvatljivim kvalifikacijama u optužnici protiv generala Gotovine, iznesenim u pismu Carli del Ponte 2001. godine", tvrdi HIP i zaključuje kako to znači da "aktualna vlast od politički iskonstruiranih optužnica ne misli braniti hrvatske generale, Domovinski rat i sve one koji su stvarali Hrvatsku državu".

U priopćenju za javnost HIP ocjenjuje kako je "izjava Carle del Ponte da pravde neće biti sve dok su na slobodi Mladić, Karadžić i Gotovina još jedan dokaz da se Haaško tužiteljstvo ne brine za istinu i pravednost, te da vodi politiku izjednačavanja žrtve i agresora". HIP dodaje kako još veću ogorčenost "izaziva činjenica da aktualna vlast pristaje na politiku Haaškog tužiteljstva i izjednačavanje žrtve i agresora".

"Posljedica takve politike je kazniti Hrvate što su se koristili zakononitim pravom na samoobranu i Domovinski rat pretvoriti u zločin", ističe, uz ostalo, HIP.

(Hina) pp mć

Pročitajte više