Hitna pomoć lagala: Snimke razgovora vezane uz prisilnu hospitalizaciju Mirjane Pukanić ipak postoje

POLICIJA i Općinsko državno odvjetništvo preslušavaju 3700 razgovora koji su u Hitnoj pomoći snimljeni 3. travnja kad je hospitalizirana Mirjana Pukanić, nakon što je utvrđeno da je Hitna pomoć lagala kad je ustvrdila da razgovori nisu zabilježeni zbog zastarjele opreme, javlja Jutarnji list.

Više od mjesec dana tužiteljstvo je dobivalo oskudne i nepotpune informacije o okolnostima hospitalizacije Mirjane Pukanić nakon čega je sudskim nalogom odlučilo zatražiti sve tonske zapise koji su snimljeni tog dana, a među njima su i razgovori koje je vodila ravnateljica Hitne pomoći Slobodanka Keleuva, za koje se tvrdilo da nisu dobro snimljeni.

Policija je otišla u Hitnu pomoć i s hard diska presnimila sve razgovore koji su vođeni 1. travnja kad se Mirjanu Pukanić pokušalo hospitalizirati, te razgovore koji su vođeni 3. travnja kad ju je policija odvela u Vrapče. Snimke bi trebale objasniti tko je dao nalog da se Mirjana Pukanić odvede na psihijatriju prije nego je bio obavljen liječnički pregled i utvrditi jesu li postojali zakonski uvjeti za takav postupak.

Zagrebačko je Općinsko državno odvjetništvo također dobilo izliste fiksnih i mobilnih telefona svih osoba koje su uključene u slučaj: Ive Pukanića, ravnateljice Hitne pomoći i ostalih liječnika, djelatnica Centra za socijalnu skrb, liječnice opće prakse Jasne Lulić i drugih. Izlisti bi trebali pokazati tko je, i koliko učestalo, s kime razgovarao.

J.C.
Foto: S.G.F.

Pročitajte više