HN: odmah ukinuti povlaštene najamnine strankama

Predsjednik Hrvatskih narodnjaka (HN) Mislav Žagar rekao je danas da će ukidanje povlaštene najamnine od dvije kune po četvornom metru koju političke stranke plaćaju za gradske prostore biti jedan od prvih poteza HNa ako dođe na vlast u Zagrebu. L

Na konferenciji za novinare "pod vedrim nebom" pred zgradom Gradskog poglavarstva Žagar je rekao kako su si vladajuće stranke u Zagrebu u četiri godine mandata dodijelile tisuće četvornih metara prostora po povlaštenoj cijeni najamnine. HN će to ukinuti jer, tvrdi Žagar, stranke imaju dosta novca da si prostor same plaćaju, pa je bolje povlaštene najamnine dati obrtnicima koji to zaslužuju.

Izborni stožer HN-a prisljen je sazivati konferencije "pod vedrim nebom" jer od Gradskog poglavarstva, iako je odluka donesena, nisu dobili stranačke prostorije, istaknuo je Žagar.

Govoreći o programu HN-a, ustvrdio je da je najbitnije što će njihov proračun biti znatno manji od svih dosadašnjih jer smatraju da svatko u Zagrebu znade potrošiti šest milijarda kuna. Rekao je da će se njihov proračun neizravno vraćati građanima smanjenjem prireza s 18 na 15 posto, od čega je pet posto namijenjeno pomoći i vraćanju duga umirovljenicima, te da će poticati obrtnike i tvrtke na zapošljavanje tako da za svakoga novog zaposlenika grad subvencionira plaćanje doprinosa za tu godinu.

Predsjednik Središnjeg odbora HN-a Krešimir Franjić rekao je da se njihov program temelji na sloganu "Dosta!". "Dosta nam je Zagreba koji nije omiljen u Hrvatskoj jer je postao drugi Beograd u Hrvatskoj, dosta je sluganstva prema tajkunima jer su izgrađeni tajkunski neboderi, dosta je građevinske korupcije u Poglavarstvu u kojem djeluju barem dva građevinska lobija - Bandićev i Ferenčakov", rekao je Franjić.

Dosta je, među ostalim, i bespravne gradnje i zlouporaba podsljemenskih zelenih površina, tajkunizma oko Dinama, nebrige za djecu, organiziranog kriminala i nestručnosti gradske birokracije, naglasio je Franjić.

(Hina) xbma yaz

Pročitajte više