HNK opet sprda Karamarka: Po dolasku na vlast izbacite "nehrvatskog" Krležu iz lektire

Foto: FAH

HRVATSKO narodno kazalište Ivana pl. Zajca u Rijeci na svom je Facebooku nastavilo sa sprdanjem šefa oporbe Tomislava Karamarka. Predložili su mu da "nenarodnog" Krležu po dolasku na vlast izbaci iz lektire.

"Tomislav Karamarko te poziva na "Hrvatsku rapsodiju"!!!

Vidjevši "Hrvatsku rapsodiju" Miroslava Krleže na repertoaru našeg kazališta, Tomislavu Karamarku nije preostalo drugo nego zaključiti da je i ovaj pisac nehrvatski i nenarodni.

Jer kakav bi mogao biti ako ga je aktualna uprava Zajca odlučila igrati. Time je otišao puno dalje od svog nikada prežaljenog uzora, esencije demokratske vladavine u Hrvata, dr. Franje Tuđmana, koji je ipak dopustio da Leksikografski zavod zadrži ime ovog književnika, a dopustio mu je i da ostane dio školskog programa.

Zato mu evo ideje kako doista nadvisiti FT-a - čim osvoji vlast preimenovati Leksikografski zavod i izbaciti Krležu iz lektire, te zabraniti njegovo čitanje i postavljanje u kazalištu.

A prije nego to Karamarko napravi, mi vas pozivamo da "Hrvatski rapsodiju" vidite. Uz vrhunski kazališni užitak dobit ćete i potvrdu da ne bolujete od nacionalne paranoje", stoji na Facebooku HNK-a.

Podsjetimo, još jedna šala na Karamarkov račun dolazi nakon što je šef HDZ-a na stranačkom skupu žestoko kritizirao "nehrvatski i nenarodni" riječki HNK, na čelu s Oliverom Frljićem. Frljić je Karamarku odgovorio transparentom na pročelju zgrade kazališta, na kojem je pisalo: "Karamarko, dođite na SEX". Naravno, radi se o predstavi koja će biti izvedena 16. listopada. Index je poslao upit glasnogovorniku HDZ-a o tome hoće li se Karamarko odazvati pozivu i doći na predstavu, ali odgovor nismo dobili.

 

 

TOMISLAV KARAMARKO TE POZIVA NA "HRVATSKU RAPSODIJU"!!!Vidjevši "Hrvatsku rapsodiju" Miroslava Krleže na repertoaru na...

Posted by Hrvatsko narodno kazalište Ivana pl. Zajca Rijeka on Wednesday, 14 October 2015

Pročitajte više