HNS: Neka Drmić dokaže optužbe protiv Mandića ili neka podnese ostavku

KLUB saborskih zastupnika HNS/PGS-a pozvao je danas HDZ-ova saborskog zastupnika Ivana Drmića da konkretizira optužbe o kriminalnim radnjama nedavno opozvanog ravnatelja Državne ergele lipicanaca u Đakovu Ivice Mandića ili, u protivnom, podnese ostavku na zastupničku dužnost.

Smjena HNS-ovca Mandića još je jedan u nizu revanšističkih poteza HDZ-ove Vlade, tvrdi u priopćenju predsjednik HNS-ova Kluba Dragutin Lesar, koji Drmićeve optužbe da je Mandić kriminalnim radnjama oštetio đakovačku ergelu smatra "notornim glupostima".

"Pravi razlog smjene je politička osveta kojoj je prethodila ucjena", kaže Lesar, tvrdeći da se HDZ, smjenom i optužbama, osvećuje Mandiću jer nije htio sudjelovati u rušenju đakovačke vlasti i "prljavim igrama HDZ-a".

Mandić je koncem srpnja opozvan s mjesta ravnatelja na prijedlog Upravnog vijeća Državne ergele lipicanaca, uz obrazloženje da nije postupao po propisima i općim aktima te ustanove.

Jučer je izjavio da je pozadina njegova opoziva politički revanšizam, jer nije htio pristati na HDZ-ovu ponudu da postane gradonačelnik Đakova i sudjeluje u rušenju tamošnje vlasti koju zajednički obnašaju SDP, HSS, HSLS i HNS.

Prozvani HDZ-ovac Drmić na to je odgovorio optužbama da Mandić napadima na HDZ želi skriti svoju nesposobnost i protuzakonitosti kojima je oštetio ergelu.

Pročitajte više