"Hobotnica 3" - 31 prekršitelj zbog prebrze vožnje na moru, naplaćeno 36.700 kuna kazne

TIJEKOM proteklog vikenda na posebno kritičnim područjima Lučke kapetanije Šibenik provedena je treća akcija pojačanog nadzora brodova, brodica i jahti s naglaskom na glisiranju pod nazivom "Hobotnica 3", priopćeno je iz Ministarstva mora, turizma i prometa.

U akciji je sudjelovalo 11 ljudi na četiri plovila. Pojačan nadzor brzine plovidbe izveden je na posebno kritičnim točkama na potezu otok Krapanj - Solaris, Srima -Vodice -Tribunj - Tisno i kanal Sv. Ante - područje uzgajališta školjaka - Šibenski most - smjer Skradin.

Kao rezultat akcije zaustavljeno je i pregledano 43 brodica i jahti, od toga je na licu mjesta uz prekršajne naloge kažnjeno 23 prekršitelja. Optužni prijedlozi bit će podneseni Vijeću za prekršaje LK Šibenik protiv 2 prekršitelja, a dokumenti su oduzeti kod daljnjih 6 prekršitelja koji će biti procesuirani u LK Šibenik dok je njih 12 dobili opomenu. Ukupno je naplaćeno 36.700 kuna kazne.

Od navedenih 31 prekršitelja najbrojniji su talijanski i hrvatski državljani, a potom njemački, slovenski i češki. Nešto manje prekršitelja zabilježeno je iz Austrije, Mađarske, Slovačke i Poljske.

H.A.

Pročitajte više