hodočasnici zagrebačke nadbiskupije krenuli na zahvalno hodočašće u rim

Oko 1550 vjernika hodočasnika Zagrebačke nadbiskupije krenulo je večeras na zahvalno nacionalno hodočašće u Rim koje će se održati od 6. do 9. studenoga.

Po riječima svećenika Jurja Jerneića, ispred zagrebačke prvostolnice krenulo je nekoliko autobusa zajedno s četiri autobusa Hrvatske vojske i policije, dok su ostali vjernici nadbiskupije autobusima organizirano krenuli ispred svojih župnih crkava.

Svih tridesetak autobusa Zagrebačke nadbiskupije naći će se sutra u Assisiju u Italiji sa sedamstotinjak vjernika Zadarske nadbiskupije, a zatim će se služiti misa, najavio je Jerneić.

Zahvalno nacionalno hodočašće, na kojem će se iz cijele Hrvatske naći više od šest i pol tisuća vjernika, najveće je do sada organizirano hodočašće izvan Hrvatske, a vjernici će biti predvođeni zagrebačkim nadbiskupom kardinalom Josipom Bozanićem u zajedništvu s hrvatskim nadbiskupima i biskupima.

Svrha je hodočašća zahvaliti papi Ivanu Pavlu II. za sve što je učinio za hrvatski narod, čestitati mu 25. obljetnicu službe, te učvrstiti vjeru, crkveno i narodno zajedništvo, što je i geslo hodočašća.

Hodočasnici će u petak, 7. studenoga, popodne sudjelovati na misnom slavlju u bazilici sv. Marije Velike u Rimu, koje će predvoditi kardinal Josip Bozanić, a propovijedat će zadarski nadbiskup Ivan Prenđa.

U subotu, 8. studenoga, svi hodočasnici će sudjelovati na velikoj zahvalnoj misi u bazilici sv. Petra u Vatikanu, a misu će predvoditi kardinal Josip Bozanić.

Nakon toga bit će zajednička audijencija kod pape Ivana Pavla II.

(Hina) ipet/sdju ln

Pročitajte više