Homofobija kao ekstremni sport za apsolutne idiote

ŠUTANJE homoseksualaca na njihovim veselim okupljanjima postalo je uobičajena zabava za mandrile. Nešto kao ekstremni sport za apsolutne idiote. "Sport" je toliko popularan da procesija ponekad izgleda više kao povorka specijalne policije koja ih mora zaštititi. "Scena" je daleko jača u ostatku svijeta, ali i mi konjine za trku imamo.

Jednom godišnje skupi se vas par dobrih prijatelja iz djetinjstva pa na +40 dobacujete gluposti, uvrede i predmete oštrih rubova na šarene tetkice koje pokušavaju nešto dokazati iako više nikom nije stvarno jasno o čemu se tu radi, ali ako mogu srednjoškolci, studenti i veseli navijači, zašto ne bi mogli i homoseksualci. Budimo otvoreni za spektakle i javna okupljanja jer ugrijani beton ulica može podnijeti sve. No, uvijek je fascinantno vidjeti škvadru koja na svoj vjerojatno slobodan dan nema pametnijeg posla od stajanja na trgu i marisanja s murjom i gejevima.

Mrziti se može i iz debelog hlada dok u ruci držite limenku savršeno rashlađenog piva

Normalan čovjek koji u sebi gaji normalnu, zakonski dopuštenu, mržnju prema ljudima alternativnih seksualnih svjetonazora, svoj će slobodan dan provesti pred televizorom jer radni tjedan ima tu naviku da vas izmori pa vam "gay bashing" gluposti ne padaju na pamet jer svatko zna da se mrziti može i iz debelog hlada dok u ruci držite limenku savršeno rashlađenog piva. Homofobija i punokrvna mržnja savršeno egzistiraju i kada s obitelji sjedite u blizini bazena ili se pak brčkate u plićaku podučavajući kćeri "leptiru".

Razumljivo je da pretrpite paklenu vrućinu ako pratite nešto što volite ili u što vjerujete, pa je razumljivo kuhati se na milijun stupnjeva i slušati Papu, prosvjedovati protiv testiranja šampona na lisicama ili uživati u nježnim notama pastirskog rocka. No, riskirati zdravlje i slobodno vrijeme zbog nečeg što prezirete graniči s ludilom jer to je kao da po najvećoj sunčini pratite direktan prijenos kivetiranja dubliranog modela s voštanom konstrukcijom i lijevnim kanalima. Dakle, mora se raditi o nečemu što istinski volite, a samo se pobornici ekstremnih sportova izlažu takvim patnjama zbog nečeg tako nedokučivog ostatku svijeta.     

Ovisnici o adrenalinu i koncentriranoj gluposti

U vrijeme kada i oni odličnog zdravlja kalkuliraju s izlaskom na sunčinu koja prijeti sporim i mučnim umiranjem, izaći s namjerom fizičke aktivnosti koja uključuje mlataranje šakama, šutiranje, šamaranje, valjanje po vrelom betonu, poluge i kružnjake, prosječnom je građaninu RH neshvatljivo. Srčani i moždani udari, omarica, dehidracija, lakše i teže tjelesne ozljede, ubodne rane, gubitak oka, zubiju i višestruki prijelomi (ponekad i otvorenog tipa) sasvim su vjerojatni ako u obzir uzmete da nitko neće mirno sjediti ako ga vi pokušavate zatući. Još kada se u obzir uzme da melanomi prijete svemu što je tapecirano kožom, mržnja prema homoseksualcima pretvara se u ekstremni sport za one najizdržljivije ovisnike o adrenalinu i koncentriranoj gluposti.

A kada je riječ o sportu, poznato je da se trudimo biti najbolji u svakom pogledu.

Pročitajte više