HRT ponovno u rukama Mirka Galića

IZMJENAMA Konačnog prijedloga zakona o HRT-u koji je Vlada uputila Saboru, Mirko Galić će u idućih nekoliko mjeseci zvaladati Prisavljem.

Naime, stupanjem na snagu novog zakona svim čelnicima bit će okončan mandat, osim ravnatelju Galiću, piše "Slobodna Dalmacija". Galić će obnašati dužnost privremenog glavnog ravnatelja HRT-a, te će u roku od 15 dana nakon što zakon stupi na snagu trebati imenovati privremene ravnatelje Hrvatskog radija, Hrvatske televizije i Glazbene proizvodnje.

Novim nacrtom prijedloga propisano je kako će sadašnji pomoćnici ravnatelja televizije i radija (Vanja Sutlić i Ivanka Lučev) postati privremeni ravnatelji HTV-a, odnosno HR-a. Galić je u tom slučaju trebao imenovati samo privremenog ravnatelja Glazbene proizvodnje budući da se radi o potpuno novoj organizacijskoj jedinici.

Novi zakon o HRT-u Sabor bi mogao prihvatiti 4. veljače, pa će sukladno Zakonu najkasnije do 4. ožujka morati biti postavljeni novi programski ljudi na HTV-u i HRT-u. Zbog zategnutih odnosa između Jasne Ulage-Valić i Mirka Galića vjeruje se da će novi šef privremenu križaljku riješiti za nekoliko dana.

Na mjesto glavno urednika mogli bi zasajesti Vanja Sutlić, Damir Matković, Nikola Kristić ili Marija Nemčić.

Pročitajte više