Hrvati iz SAD-a prikupili više od 100.000 dolara za Crkvu hrvatskih mučenika

AMERIČKI Hrvati iz Chicaga i okolice prikupili su u dobrotvornoj akciji više od 100.000 dolara za izgradnju Crkve hrvatskih mučenika u Udbini, rekao je u srijedu Melkior Mešina, predsjednik Hrvatske katoličke zajednice za SAD.

U hrvatskoj župi sv. Jeronima u Chicagu u nedjelju je održan dobrotvorni objed za pomoć u izgradnji Memorijalnog svetišta i Crkve hrvatskih mučenika u Udbini, u spomen na hrvatske žrtve od vremena Krbavske bitke 1493., kada su Turci porazili hrvatsku vojsku, do danas.

U akciji, u kojoj je prikupljeno više od 100.000 dolara, sudjelovale su hrvatske župe i humanitarne udruge iz Chicaga i okolice, Hrvatska katolička zajednica za SAD i Kanadu, Udruga američkih Hrvata od 1921. kao i dobrotvorna zaklada "Croatian Catholic Charities" preko koje su prikupljani dobrotvorni prilozi.

Glavni je pokretač te svehrvatske akcije gospićko-senjski biskup Mile Bogović koji je u nedjelju posjetio Hrvate u Chicagu i u župi sv. Jeronima predvodio misu nakon čega je priređen dobrotvorni objed.

Pročitajte više