Hrvati Vojvodine podržat će Borisa Tadića za predsjednika SCG

JEDINA stranka vojvođanskih Hrvata, Demokratski savez Hrvata u Vojvodini, na predstojećim predsjedničkim izborima u Srbiji podržat će kandidata Demokratske stranke Borisa Tadića, objavila je stranka u priopćenju od ponedjeljak.

"Zabrinuti smo zbog izostanka suradnje demokratskih snaga u povodu predsjedničkih izbora, ali smo se, imajući u vidu dosadašnje povjerenje u kandidate, odlučili podržati predsjednika DS-a Borisa Tadića", piše u priopćenju DSHV-a.

Novo rukovodstvo DSHV-a optužilo je u ponedjeljak starog predsjednika stranke za "novi pokušaj podjele i slabljenja" nedavno ujedinjenog DSHV-a.

"Jasno nam je da se Bela Tonković odlučio kako mu je važnija podrška SPS-a i DSS-a od svojih sunarodnjaka, međutim, potrebno je da javnost zna da onaj tko je razjedinio ovdašnje Hrvate sada to nastavlja raditi uz pomoć stranaka koje su izglasale zakon za pomoć haškim optuženicima iz Srbije", zaključuju u DSHV-u.

Bivši predsjednik DSHV-a Bela Tonković smijenjen je i isključen iz stranke sredinom prošle godine zbog nezadovoljstva članova njegovim rukovođenjem.

S bivšim dopredsjednikom DSHV-a Slavenom Dulićem, koji je također isključen iz stranke, u subotičkom parlamentu formirao je vijećničku skupinu Nova hrvatska inicijativa te s ostalim oporbenim strankama u gradu dogovara zajedničke aktivnosti.

Pročitajte više