Hrvatski blok smatra da ne će biti koalicije HDZ-a, HB-a i HSP-a u Kninu

U Hrvatskom bloku (HB) smatraju da u Kninu ne će biti poslijeizborne koalicije HDZa, HBa i HSPa, nego da će u tom gradu u iduće četiri godine na vlasti biti manjinski HDZ sa šest vijećničkih mandata uz poporu SDSSa, koji ima osam vijećnika, rekao je na tiskovnoj konferenciji dopredsjednik središnjice HBa i tajnik Županijske organizacije Jure Mula.

To je objasnio, kako je rekao, informacijama kojima raspolažu te činjenicom da, unatoč pregovorima, koalicijski sporazum među hrvatskim strankama u tom gradu još nije potpisan.

Jure Mula je rekao da ključ rješenja u svojim rukama drži dopredsjednik SDSS-a Milorad Pupovac. Po njegovoj ocjeni, takva vlast ne će biti dobra za Knin niti je odraz volje tamošnjeg stanovništva.

Zbog neuspjeha liste HB-a, koja u Županijskoj skupštini nije dobila nijednog vijećnika, a u dosadašnjem sazivu je imala tri, Jure Mula i predsjednik Županijskog odbora Živko Bulat objavili su danas da daju neopozive ostavke na sve stranačke dužnosti, ali će i dalje ostati aktivni članovi stranke.

Osim lošeg odziva birača, rezultate lokalnih izbora za Županijsku skupštinu objašnjavaju i dolaskom na glasovanje hrvatskih građana iz Srbije i Crne Gore.

Protiv Ivane Mihaljević, koja je kao vijećnica HB-a u drniškome Gradskom vijeću, bez suglasnosti stranke, potpisala koalicijski sporazum s Nezavisnom listom dosadašnjega drniškog gradonačelnika Ante Dželalije, bit će proveden stegovni postupak za isključenje iz stranke, rekao je Jure Mula.

(Hina) xzpod ymc

Pročitajte više