Hrvatski Caritas najavio nastavak kampanje za zatvaranje trgovina za rad nedjeljom

Izaslanstvo Hrvatskog Caritasa i Franjevačkog instituta za kulturu mira, koje je proteklih dana lobiralo kod zainteresiranih strana u sklopu kampanje za zatvaranje rada trgovina nedjeljom i blagdanima, poslijepodne je posjetilo Ministarstvo gospodarstva te razgovaralo s ministrom Ljubom Jurčićem. L

Hrvatski Caritas u večerašnjem priopćenju navodi kako je ministar Jurčić u razgovoru s izaslanstvom - u kojem su bili ravnatelj Hrvatskog Caritasa Mario Bebić, njegov zamjenik Vice Batarelo i ravnatelj Franjevačkog instituta za kulturu mira fra Bože Vuleta - izrazio stajalište da je "kao čovjek i kao ministar protiv rada nedjeljom".

"Ne treba se vraćati na regulativnu ekonomiju, nego povući državu iz regulacije gospodarstva", naglasio je Jurčić, te prihvatio mišljenje izaslanstva da se taj problem žurno riješi, ističe se u priopćenju.

Hrvatski Caritas najavio je i da se radi iznimno velikog zanimanja javnosti, kampanja nastavlja do 15. lipnja potpisivanjem peticije u više od 1500 župa, te u mnogim velikim i malim trgovinama i centrima, koji su prihvatili prijedlog zabrane rada nedjeljom.

Potpisi će se prikupljati i na svim prilaznim mjestima susreta s Papom, tijekom njegovog skorog posjeta Hrvatskoj, navidi se.

U proteklih nekoliko dana izaslanstvo Hrvatskog Caritasa i Franjevačkog instituta za kulturu mira posjetilo je predstavnike ministarstva turizma, obrta, malo i srednjeg poduzetništva, rada i socijalne skrbi, te Hrvatske obrtničke komore (HOK).

Pročitajte više