Hrvatski demokršćani podupiru kandidaturu J. Kosor

HRVATSKI demokršćani (HD) podupiru predsjedničku kandidaturu HDZ-ove kandidatkinje Jadranke Kosor, rekao je predsjednik HD-a Ante Ledić na konferenciji za novinare održanoj danas u HDZ-ovoj središnjici.

Ledić je istaknuo da je jedan od razloga tome što HDZ kao najjača politička stranka na hrvatskoj političkoj sceni zastupa upravo demokršćansku opciju. Hrvatski demokršćani u svojoj doktrini imaju temeljne odrednice čovjeka, obitelj i rad, a to su upravo vrijednosti koje promovira Jadranka Kosor.

Svoju potporu dajemo kandidatu koji će braniti interese hrvatskog naroda i njegovo dostojanstvo te čovjeka kao pojedinca, istaknuo je Ledić govoreći u ime Hrvatskih demokršćana.

Direktor izborne kampanje Jadranke Kosor, Ratko Maček izvijestio je da je HDZ-ova kandidatkinja i "njezin mobilni pobjednički tim" do sada prešao više od 3600 kilometara i obišao više od 70 gradova. Kosor će danas održati predizborni skup u Splitu, a navečer će zajedno sa svim ostalim predsjedničkim kandidatima sudjelovati u sučeljavanju na Hrvatskoj televiziji, rekao je Maček.

Iskazana potpora Jadranki Kosor je više nego zadovoljavajuća, a ankete pokazuju stalan rast njezinog rejtinga. Prema HDZ-ovom jučerašnjem istraživanju provedenom na 800 ispitanika Kosor dobiva 32 posto glasova, a potpora Stjepanu Mesiću pada na nešto manje od 40 posto.

To pokazuje da bi izbori mogli biti odlučeni u drugom krugu u kojem Jadranka Kosor vjerojatno postaje predsjednica Republike, ocijenio je Maček.

HDZ-ov glavni tajnik Branko Vukelić također je izrazio zadovoljstvo sve većom potporom članova, ali i nečlanova stranke i simpatizera HDZ-ovoj predsjedničkoj kandidatkinji Jadranki Kosor.

Pročitajte više