HRVATSKI INFORMATIČARI NA OLIMPIJADI U ATENI OD 11. DO 18. RUJNA

Reprezentacija mladih hrvatskih informatičara i ove godine nastupa na 16. međunarodnoj informatičkoj olimpijadi na kojoj će se od 11. do 18. rujna u Ateni informatičari iz 80 zemalja natjecati u rješavanju zadataka u programskim jezicima, priopćio je danas Hrvatski savez informatičara.

Hrvatski reprezentativci lani su na informatičkoj olimpijadi u SAD-u osvojili treće mjesto s jednom zlatnom, dvije srebrene i jednom brončanom medaljom.

Ovogodišnji četveročlani sastav izabran je temeljem rezultata na Državnom natjecanju u Varaždinu, Hrvatskoj informatičkoj olimpijadi i Izbornim priprema na Fakultetu elektrotehnike i računarstva.

"Uz napredovanje u znanjima i izmjenu iskustava nastup naših srednjoškolaca jest i hrvatska promidžba u svijetu", napominje Hrvatski savez informatičara koji pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa organizira nastup hrvatskih reprezentativaca.

Radi izvrsnih rezultata koji su hrvatski informatičari ostvarili od 1993., Međunarodni olimpijski odbor je lani donio odluku da se Hrvatskoj dodjeli organizacija 19. međunarodne informatičke olimpijade, koja bi se trebala održati krajem rujna 2007. u Dubrovniku.

(Hina) pp/xmvr yaz

Pročitajte više