Hrvatski obrtnici zbog straha za sigurnost odustali od sajmova u Beogradu i Novom Sadu

HRVATSKI obrtnici ove godine neće nastupati na gospodarskim sajmovima u Beogradu i Novom Sadu koji se održavaju u svibnju, odluka je Upravnog odbora Hrvatske obrtničke komore.

HOK je donio ovakvu odluku da se ne nastupa na 75. Međunarodnom poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu i 52. sajmu "Tehnika" u Beogradu, kako su priopćili, zbog realnih rizika, kao što su pad vlade u Srbiji i raspisivanje izbora za vrijeme ovih sajmova. U HOK-u navode da će u to vrijeme biti mnogo predizbornih skupova i demonstracija, što može pokolebati potencijalne izlagače da pošalju svoje proizvode na sajmove u Srbiju.

HOK kao jedan od razloga navodi i moguće neprijateljsko ponašanje dijela javnosti i posjetitelja sajmova u Srbiji zbog priznavanja Kosova od strane Hrvatske.

U Hrvatskoj obrtničkoj komori očekuju i da će zbog aktualne situacije vezane uz hrvatsko priznavanje Kosova, koje se najavljuje za sutra, doći do diplomatske posljedice otežavanja viznog režima, prelaska granice, političkih trzavica, bojkota hrvatskih proizvoda.

D.M.
Foto: AFP

Pročitajte više