Hrvatski ribari radili uz zaštitu policijskog čamca

I U PETAK je slovenska pomorska policija prešla crtu razgraničenja u Savudrijskoj vali, odnosno Piranskom zaljevu, i krenula prema dvije hrvatske ribarice, koje su ribarenje završile uz zaštitu hrvatskog policijskog čamca.

Do novog incidenta, četvrtog u ovom tjednu, došlo je na dvije milje južno od crte razgraničenja unutar hrvatskih teritorijalnih voda, u 13,35 sati, rekao je danas novinarima potpredsjednik Ceha ribara Bujštine Danilo Latin, a to je potvrdio i glasnogovornik Policijske uprave istarske Robert Pavleković.

Slovensko policijsko plovilo, uplovivši u hrvatske teritorijalne vode, krenulo je prema ribarici UM-122, vlasnika Maurizia Ossicha iz Savudrije i ribarskom brodu Esky u vlasništvu Danila Latina.

Latin je rekao kako je, u trenutku dok je spuštao mreže listarice, prema njemu krenuo slovenski policijski patrolni čamac. Po njegovim riječima, u tom trenutku na tu poziciju je stigao i hrvatski policijski čamac, koji se smjestio između slovenskoga policijskog plovila i hrvatskih ribarica, pružajući zaštitu savudrijskim ribarima da mogu nesmetano ribariti.

Oko 15 sati, nakon što je slovensko policijsko plovilo napustilo hrvatske vode, patrolni čamac hrvatske policije se također vratio u savudrijsku luku.

Pročitajte više