Hrvoje Petrač čeka na godišnji odmor od rada na ribnjaku

HRVOJE PETRAČ, osuđeni otmičar maloljetnika, odmara se na svom imanju u Krapinskim toplicama gdje mu stanuje i majka, Zlata Petrač - od 15. srpnja do 15. kolovoza, neslužbeno je doznao Business.

Petrač je, piše list, viđen kako obavlja kupovinu u jednoj trgovini u Krapinskim Toplicama prije 15-ak dana, i to usred radnog tjedna.

Međutim, njegov odvjetnik Rajko Mlinarić tvrdi da je to nečija "bujna mašta", jer je moguće "jedino da je bio pušten na slobodan vikend" ili da je koristio nekakvu drugu pogodnost.

"On je u zatvoru i čekamo da ga se pusti na godišnji odmor. On je zaposlen u zatvoru, dobrovoljno, na održavanju i čišćenju ribnjaka. I sada čekamo da ga njegov poslodavac, upravitelj zatvora, pusti na odmor", kaže Mlinarić.

Iz najstrože čuvanog zatvora, Lepoglave, izaći će, tvrdi odvjetnik, prema važećim zakonima, kada taj zahtjev bude odobren.

Od petka 1. kolovoza do utorka 5. kolovoza je bio na imanju u Krapinskim Toplicama, i to zbog produženog vikenda.

Petrač je pušten iz zatvora i u lipnju, i pokazao se javnosti. Naime, snimljen je kako u društvu supruge liže sladoled u zagrebačkom shopping centru Avenue Mall.

C.D.
Foto:AFP

Pročitajte više