HSLS zahtjeva od Vlade da izvijesti Sabor o sigurnosnom stanju u državi

PREDSJEDNIK Sabora Zlatko Tomčić na početku sutrašnjeg saborskog zasjedanja trebao bi odlučiti o HSLS-ovu zahtjevu da predstavnici Vlade izvijeste Sabor o aktualnom sigurnosnom stanju u državi.

To je na početku poslijepodnevnog zasjedanja rekao potpredsjednik Sabora Ivica Kostović, a nakon što je Joško Kontić upozorio da je Klub HSLS-a u pisanom obliku uputio zahtjev.

Kontić je jutros u ime Kluba HSLS-a zatražio da u Sabor tijekom dana dođu predstavnici Vlade na čelu s premijerom i izvijeste zastupnike i javnost o, kako je rekao, najnovijim događajima koji uzrokuju pad sigurnosnih standarda u Hrvatskoj.

Podsjetio je na nedavno postavljanje eksploziva pod automobil Ninoslava Pavića, te iznio podatke po kojima je navodno skoro tri četvrtine građana zabrinuto za svoju sigurnost.

Kontić je upozorio da je ravnatelj Ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminala (USKOK) Željko Žganjer u jučerašnjem intervjuu ´Slobodnoj Dalmaciji´ izjavio da ´kriminalci imaju svoje ljude u srcu sudstva, policije i sigurnosnih službi´.

Stoga je zatražio da u Sabor dođu premijer, ministrica pravosuđa, ministar unutarnjih poslova i potpredsjednik Vlade za koordinaciju sigurnosnih službi, te izvijeste zastupnike o stanju sigurnosti, kao i da ravnatelj USKOK-a Saboru podnese izvješće.

Pročitajte više