HSP će pokrenuti peticiju protiv plaćanja TV pretplate ako HTV ne bude prenosio suđenje hrvatskim generalima

PREDSJEDNIK HSP-a Anto Đapić na današnjoj je konferenciji za novinare najavio kako će HSP pokrenuti peticiju protiv plaćanja televizijske pretplate, ako HTV ne bude prenosio suđenje hrvatskim generalima u Haagu.

Na konferenciji održanoj u Osijeku Đapić se također osvrnuo i na Brijunske transkripte i "neuspjeh međunarodne arbitraže sa Slovenijom", ocijenivši hrvatsku vanjsku politiku i diplomaciju kao "potpuni fijasko".

Đapić kaže kako odgovornost za trenutnu poziciju u Haagu snosi cjelokupan državni vrh koji se onako ponio prema Brijunskim transkriptima, te podsjeća da je prije dvije i pol godine sadašnja Vlada dala autentičnost Brijunskim transkriptima. To objašnjava time da je hrvatska vlada autentičnost transkripata potvrdila "kako bi udobrovoljila hašku tužiteljicu Carlu Del Ponte".

"Sada je sav teret obrane isključivo na odvjetnicima, jer Hrvatska se nije uspjela nametnuti ni kao prijatelj suda, što govori o potpunom fijasku hrvatske diplomacije", kazao je Đapić.

Đapić se tijekom konferencije osvrnuo i na neuspjeli izbor novog nasljednika Mirka Galića, kazavši kako "to samo potvrđuje da zakon o javnoj televiziji treba mijenjati". HSP će, kako je na sjednici također najavljeno, pokrenuti peticiju protiv plaćanja televizijske pretplate ako HTV ne bude prenosio suđenje hrvatskim generalima u Haagu.

Pročitajte više