HSP dr. Ante Starčević: Vratite Vesnu Balenović u Inu!

"HSP dr. Ante Starčević je neugodno iznenađen i ogorčen kopernikanskim obratom u odnosu predsjednika Nadzornog odbora, Davora Šterna, i Uprave Ine prema Vesni Balenović", priopćeno je danas iz stranke.

Naime, napominju, iako je Davor Štern prije nekoliko dana javno obećao povratak Balenovićeve u radni odnos u Ini i isplatu obeštećenja, Žana Goić, šefica direktorica korporativnih komunikacija Ine, danas je izjavila kako za to nema pravne osnove, budući da je radni odnos gospođe Balenović završio u travnju 2001. te su sve sudske presude otada donesene u korist Ine.

"Pitamo Davora Šterna, koji se prije nekoliko dana hvalio kako za svoj plan povratka Balenovićeve ima i potporu premijerke Kosor, zašto je odjednom promijenio ploču, što se to danas ili jučer dogodilo", stoji u priopćenju u kojem se "podsjeća Davora Šterna, Upravu Ine, Jadranku Kosor i hrvatsku javnost da je Vesna Balenović u travnju 2001. godine dobila izvanredni otkaz zbog razotkrivanja kriminala u Ini, da je pravna država ostala gluha i izbjegla procesuirati kriminal".

"Podsjećamo ponovno javnost da Državno odvjetništvo, nakon dugovremenog nepostupanja po kaznenoj prijavi, tek je 2004. utvrdilo utemeljenost prijave Vesne Balenović za osumnjičenog koji je u međuvremenu bio umro. Prema tome, tražimo od glavnog državnog odvjetnika Mladena Bajića da predoči Davoru Šternu, Upravi Ine, Jadranki Kosor i javnosti rezultate provedene istrage u slučaju kaznene prijave Vesne Balenović", navodi se.

U priopćenju se poziva i predsjednika Josipovića, Jadranku Kosor, Davora Šterna, Mladena Bajića i Upravu Ine da svatko iz svoje nadležnosti poduzme mjere i korake u cilju povratka Vesne Balenović na posao i sklapanja izvansudske nagodbe i obeštećenja Balenović.

"Dame i gospodo pokažite i dokažite da pravna država počinje funkcionirati, a da izrečena javna riječ može ostati nepogažena. Vesna Balenović i hrvatska javnost čekaju vaš odgovor", ističe se.

Pročitajte više