HSP: Kajinove izjave laži, političko podmetanje i vrijeđanje

IZBORNI stožer Hrvatske stranke prava (HSP) za 8. izbornu jedinicu danas je na konferenciji za novinstvo u Rijeci, reagirajući na izjavu Damira Kajina iz IDS-a koji je moguću koaliciju HDZ-a i HSP-a nazvao kombinacijom ultranacionalista i krajnje desnice, istaknuo kako je riječ o Kajinovim "lažima, bijednom političkom podmetanju i kukavičkom vrijeđanju".

HSP-ov Izborni stožer u 8. izbornoj jedinici, koja je obuhvaćala Istarsku i dio Primorsko-goranske županije, navodi kako je ta stranka nastavljač tradicije i hrvatskih velikana toga kraja, poput Ante Starčevića, Eugena Kumičića, Frana Supila i drugih, kao i nastavljač vrijednosti obranjenih i stvorenih u Domovinskom ratu.

Zbog toga, smatra HSP, nazivanje njihovih predstavnika ultranacionalistima "nekorektno je, neistinito i necivilizirano, a u krajnjem slučaju i kleveta".

Prvi na listi HSP-a za 8. izbornu jedinicu Ivan Kirin kazao je da će se snaga HSP-a na tom području pokazati tek na sljedećim izborima za tijela lokalne samouprave, ocjenjujući da je ta stranka ostala jedina ozbiljna politička snaga na desnici.

Pročitajte više