HSP: Kerum legalizacijom bespravno sagrađenih kuća želi financirati Zapadnu obalu

"KERUM legalizacijom bespravno sagrađenih objekata u Splitu želi zapravo financirati uređenje Zapadne obale. Legalizaciju će naplaćivati između 35 i 200 tisuća kuna pa je očito da se želi prikupiti financijska rezerva za izgradnju obale. Znamo, naime, da ove godine predviđenih 70 milijuna kuna ni izbliza neće biti dovoljno, jer će ukupni troškovi doseći desetorostruki iznos. Ovim Kerum želi siromašne građane Splita učiniti još siromašnijima. Privatni projekt će financirati novcem građana Splita, što je za nas apsolutno neprihvatljivo", kazao je danas Hrvoje Tomasović, šef splitskog HSP-a.

Nije moralno

Vijećnik HSP-a Luka Roguljić još je na prošlotjednoj sjednici Gradskog vijeća, kad se odlučivalo o pokretanju projekta Zapadne obale, upozorio kako je moralno upitno da se podiže novi Monte Carlo, dok u isto vrijeme građani u istočnom dijelu Splita nemaju ni ulica, ni kanalizacije.

HSP će, stoga, tražiti besplatnu legalizaciju bespravno sagrađenih objekata.

"Najfiniji Gucci asfalt da Ferrari ne udara po rupama, a Fani ne zapne štiklom..."

"Kerum je poput oca sa petero djece, kojima treba kupiti hranu i knjige za školu, a on umjesto toga sebi kupi Armanijevo odijelo i ode u restoran na bocu Dom Perignona i usput šutne djecu nogom u guzicu. Kerumu je sasvim prihvatljivo da Dragovode, Mejaši i Šine nemaju ni kanalizaciju, ni asfalt. Sebi će ispred hotela provući najfiniji Gucci asfalt da mu Ferrari ne udara po rupama, a Fanina štikla ne zapinje po grbama. Narodu, koji mu je vjerovao, naplatit će legalizaciju kuća pod parolom da im čini uslugu", komentirao je situaciju Tomasović.

Pročitajte više