HSS-ovi zastupnici opovrgavaju špekulacije i kažu da nisu vlasnici pilana

HSS-ovi saborski zastupici danas su u poimeničnom izjašnjavaju priznali novinarima da nemaju udjela, te da nisu vlasnici pilana niti u Hrvatskoj, niti u svijetu, odbacujući time špekulacije da su među vlasnicima 30ak novootvorenih pilana i HSS-ovi zastupnici.

Pozivajući se na krugove Samostalnog sindikata drvne i papirne industrije, mediji su danas objavili da je lani otvoreno 30 novih pilana, od kojih je sedam u vlasništvu zastupnika, uglavnom iz HSS-a.

Na tiskovnoj konferenciji nazvanoj "Pilane ili pilanje", deset HSS-ovaca izjavilo je danas da nisu vlasnici pilana, a isto su, preko kolega, poručili i predsjednici stranke i kluba zastupnika te počasni predsjednik HSS-a.

Imam samo jedan cirkular iz 60-ih godina, priznao je Josip Golubić, imam pilu jedne konjske snage odgovorio je Petar Žitnik pokazujući rukama kako se pili ručnom pilom.

HSS-ovac iz Dalmacije Ante Markov kazao je da ima maslinik, te dodao da tamo gdje ima maslina ima i drva.

Ne radi se, dakle o pilanama, nego pilenju zastupnika HSS-a, ocijenila je Ljubica Lalić, tvrdeći da je to pilenje započeto prije nekog vremena, intenzivirano zadnjih dana i to iz "nekad značajne" paralametrane stranke koja sada frustarcije liječi blaćenjem HSS-a.

Rekla je kako misli na HSLS. Navela je da se HSLS-ovka Đurđa Adlešić obrušila na pomoćnika ministra poljoprivrede (HSS-ovca Josipa Hralu).

Lalić je od spomenutog sindikata zatražila javnu ispriku, a od medija koji su objavili tvrdnje o pilanama i zastupnicima, demanti i javnu ispriku.





Pročitajte više