HUP: I dalje smo u krizi, Vlada treba povući odlučnije poteze

"GOSPODARSTVO je i dalje u krizi i Vlada treba povući znatno odlučnije poteze nego do sada kako bi promijenila takvo stanje", kazali su predstavnici Hrvatske udruge poslodavaca nakon današnjeg sastanka s premijerkom Jadrankom Kosor na kojem se razgovaralo o završetku pregovora s EU i zahtjevu HUP-a za odlučnijim potezima u obračunu s gospodarskom krizom.

Prema riječima člana izvršnog odbora HUP-a i šefa Uprave HT-a Ivice Mudrinića poslodavci su upozorili Kosoricu na teško stanje hrvatskog gospodarstva, ustvrdivši da jedino privatni sektor stvara novu vrijednost te može izvući ekonomiju iz krize i stvoriti nova radna mjesta.

Premijerka je, kazao je, na njihove zahtjeve reagirala s razumijevanjem, a plan im je uskoro održati još jedan sastanak nakon čega "očekuju nove poteze". "Potonuli smo nisko. Sad smo vjerojatno negdje oko 7,5 posto ispod razine BDP-a iz 2008. godine", komentirao je Mudrinić.

Mudrinić nije odgovorio na pitanje je li istina da je HT dobio na natječaju za usluge telefonije državi na osnovi svojih veza u Vladi, kazavši da za to postoji povjerenstvo, ponude i zatvoreni postupak natječaja. "Ako je HT dobio na natječaju, to je rezultata naših napora i kakvoće usluge", kazao je Mudrinić ustvrdivši da dampinga cijena sigurno nema i da su takve tvrdnje bez osnove. 

Pročitajte više