Hvarski restoran Laganini nakon vijesti da ih je zatvorila inspekcija: Otvoreni smo

Foto: Facebook

DRŽAVNA inspekcija zatvorila je poznati hvarski restoran Laganini zbog povrede pomorskog dobra, objavio je Kult Plave Kamenice, pozivajući se na Dalmatinski portal.

Kako pišu, Inspekcija tvrdi da je vlasnik Laganinija izgradio pet drvenih nadstrešnica za posluživanje hrane i pića i da je izbetonirao dio obale kako bi omogućio postavljanje ugostiteljske opreme te da je sve to učinio bez odgovarajuće koncesije. Stoga je Inspekcija zatvorila i ogradila Laganini, dok su protiv vlasnika podnesene prijave.

Nedugo nakon objave vijesti oglasili su se iz Laganinija, u kojem kažu kako su i dalje otvoreni.

Inspekcija: Uzurpirali su pomorsko dobro

"Inspekcijskim nadzorom Uprave sigurnosti plovidbe Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, provedenim na dijelu pomorskog dobra u uvali Vinogradišće, o. Sv. Klement na Hvaru, utvrđeno je da je vlasnik ugostiteljskog obrta Laganini bez valjane pravne osnove na katastarskoj čestici br. 4068 Hvar, postavio više drvenih objekata koji u naravi predstavljaju kompleks od pet drvenih nadstrešnica sa zaštitom od sunca, namijenjenih usluživanju i konzumaciji hrane i pića gostiju navedenog ugostiteljskog objekta te da je djelomično betonirao dijelove pomorskog dobra u svrhu postavljanja ugostiteljske opreme i obavljanja ugostiteljske djelatnosti bez da je prethodno ishodio koncesiju za gospodarsko korištenje pomorskog dobra.

Sukladno Prekršajnom zakonu, vlasniku je izrečena mjera zabrane poduzimanja određene poslovne aktivnosti, odnosno gospodarskog korištenje pomorskog dobra bez koncesije, koja je i izvršena na licu mjesta postavljenjem službenog znaka i trake s natpisom "Stop inspekcija - zabrana korištenja". Istodobno je Vijeću za prekršaje Lučke kapetanije Split podnesen optužni prijedlog protiv okrivljenog vlasnika ugostiteljskog obrta Laganini", stoji na stranici Pomorsko dobro.

U izvješću o obavljenom inspekcijskom nadzoru i poduzetim koracima ističe se kako je za ovakav zahvat u prostoru prethodno potrebno ishoditi koncesiju za gospodarsko korištenje pomorskog dobra, a ne koncesijsko odobrenje za obavljanje djelatnosti ugostiteljstva ili iznajmljivanja suncobrana i ležaljki, o čemu Vijeće za davanje koncesijskog odobrenja mora ubuduće voditi računa prilikom odlučivanja o zahtjevima za davanjem koncesijskog odobrenja.

U protivnom će, kako se ističe, inspekcijske službe Ministarstva mora, prometa i infrastrukture zatražiti provođenje upravnog nadzora na poslovima upravljanja pomorskim dobrom Grada Hvara.

Najbolji hvarski restoran

Laganini je već godinama najbolji hvarski i jedan od najboljih hrvatskih restorana, piše Kult Plave Kamenice.

Chef Hrvoje Zirojević u Laganiniju promovira modernu, hedonističku i vrlo sofisticiranu dalmatinsku kuhinju. Vinska lista spada među najkompetentnije u Hrvatskoj, dok je posluga gotovo jednako dobra kao u Esplanadi, piše Plava Kamenica.

*Index koristi third party aplikacije za realizaciju anketa kako bismo smanjili mogućnost manipulacije anketom od strane korisnika, ali i potpuno odagnali mogućnost vlastitih manipulacija rezultatima. Svejedno, online ankete ne mogu se smatrati znanstveno utemeljenima niti vjerodostojno predstavljaju većinu hrvatske populacije. Index, naime, relativno rijetko posjećuju potpuni idioti, koji pak u ukupnoj hrvatskoj populaciji imaju značajan udio.

Pročitajte više