HVIDR-a: ako Predsjednik ima dokaze, neka pokrene postupak

PREDSJEDNIK Glavnog odbora HVIDR-e Josip Periša na današnjoj je konferenciji za novinare u Šibeniku istaknuo da predsjednik Stjepan Mesić svojim izjavama o masleničkoj akciji vrijeđa generale Bobetka, Gotovinu i Koradea i sve sudionike te vojnoredarstvene akcije, te ga pozvao da "pokrene sudski postupak ako za svoje tvrdnje ima dokaze".

Čelnici HVIDR-e izrazili su nezadovoljstvo i zbog izjave predsjednika Mesića kako se Bleiburg i Jasenovac ne mogu izjednačivati, među ostalim i zato što su na Bleiburgu bili i neki koji su odgovorni za Jasenovac.

"Svi koji su odgovorni za zločine moraju odgovarati, bez obzira na to jesu li se ti zločini dogodili u Jasenovcu ili Bleiburgu", naglasili su.

Predsjednik šibenske HVIDR-e Mladenko Spahija kazao je da su nakon nedavnih izgreda na košarkaškoj utakmici u Zadru, kad su šibenski navijači Zadranima uzvikivali "Bežigrad", pokušali pomiriti navijačke skupine. Po njegovim riječima HVIDR-e je, kako bi smirila stanje, na zajednički sastanak pozvala predstavnike zadarskog "Tornada", splitske "Torcide" i šibenskih "Funcuta".

"Udruge navijača, međutim, nemaju ni sluha, ni volje i odbile su predloženi sastanak, a bila je to dobra inicijativa i pokušaj da se sve smiri. Jer, moje ili vaše dijete neće više zbog nereda smjeti doći na utakmicu. Osobito smo htjeli postići dogovor na crti Zadar - Šibenik - Split. Pa mi smo se na ovom području zajedno borili i krvarili", kazao je Spahija.

Pročitajte više