HŽ: sve pruge prohodne, promet se odvija uz manje poteškoće

Sve pruge Hrvatskih željeznica (HŽ) su i dalje prohodne unatoč snježnim padalinama, a promet se odvija uz manje teškoće i kašnjenja prema Zagrebu, Sisku, Karlovcu, Slavoniji, Splitu i u međunarodnom prometu, izvijestila je danas ta tvrtka. L

U zagrebačkom prigradskom prijevozu vlakovi voze uz zakašnjenja do 10 minuta, iako je jutros došlo da većih poremećaja zbog kvara jednog prigradskog vlaka koji se dogodio u 8,25 sati, kažu u HŽ-u.

Taj vlak kasnio je 54 minute, a zbog obrata garnitura kasnila su još dva vlaka po 20 minuta, dva vlaka po 15 minuta, a jedan vlak je otkazan na relaciji od Dugog Sela do Zagreb Glavnog kolodvora, koji je vozio samo od Glavnog kolodvora do Savskog Marofa.

Prema Sisku vlakovi su kasnili u prosjeku 15 minuta, dok su na karlovačkom području vlakovi kasnili oko 20 minuta, osim vlaka broj 4050 koji je zbog prometne situacije, odnosno nemogućnosti križanja vlakova u pojedinim kolodvorima zbog zatrpanih skretnica, kasnio 51 minutu.

Vlakovi za Vrbovec i Križevce kasnili su do 10 minuta, dok su na slavonskom području zbog prometne situacije kasnila su tri lokalna vlaka po 30 minuta izvijestili su iz Hž-a.

Vlak iz Splita za Zagreb kasnio je 60 minuta, a iz Zagreba za Split 40 minuta.

Veće kašnjenje bilježi vlak broj 703 koji je iz Rijeke trebao krenuti u 5.50 i stići u Osijek u 14.23.

Međutim zbog kvara lokomotive iz Rijeke je krenuo s 33 minute zakašnjenja, a očekujemo da će u Osijek stići s oko 100 minuta zakašnjenja.

U međunarodnom željezničkom prijevozu kašnjenja su od 20 do 30 minuta jer su vlakovi primani od stranih željezničkih uprava s tim zakašnjenjima.

Sve dežurne ekipe i dalje su na terenu, čiste snijeg s perona, kolosijeka i skretnica, a dežurne su i sve radionice za popravak vučnih vozila koja se kvare zbog snijega i niskih temperatura, kaže se u današnjem priopćenju HŽ-a.

(Hina) xnz/xpp yln

Pročitajte više