Indija od rusije kupuje nosač zrakoplova za 670 milijuna dolara

INDIJA je pristala Rusiji platiti gotovo 670 milijuna dolara za obnovljeni nosač zrakoplova Admiral Gorškov, rekao je u utorak načelnik glavnog stožera indijske ratne mornarice admiral Madhvendra Singh.

"Sklopili smo vrlo, vrlo dobar posao i sada će svi dokumenti biti proslijeđeni vladi na konačnu odluku o ulaganju", rekao je Singh.

On je kazao da je nakon dugotrajnih pregovora također postignut dogovor o cijeni za zrakoplove tipa MiG 29 koji idu uz nosač, ali nije želio reći ništa o pojedinostima tog sporazuma.

"Admiral Gorškov će potpuno promijeniti situaciju u regiji. To je vrlo, vrlo moćan brod, razoran brod, i kad dobijemo Gorškova s pripadajućim zrakoplovima MiG 29, bit ćemo u potpuno drugačijoj ligi", rekao je Singh.

Indijska ratna mornarica, koja posjeduje flotu od 140 većih brodova, uključujući i jedan nosač zrakoplova britanske proizvodnje, jedna je od najsnažnijih u Indijskom oceanu.

Međutim, najveći dio indijskih ratnih brodova je starije proizvodnje i mornarica već dulje vrijeme pokušava osigurati novac za kupnju suvremenijih plovila.

Pročitajte više