Invalidi pozvani da sudjeluju u istraživanju o kvaliteti života njihovih obitelji

HRVATSKI savez udruga tjelesnih invalida (HSUTI) pozvao je danas sve osobe s invaliditetom s područja Zagreba i članove njihovih obitelji da sudjeluju u prvom istraživanju u Hrvatskoj kojemu je cilj znanstvenom metodom utvrditi kvalitetu života obitelji osoba s invaliditetom.

Pozvane su sve osobe s invaliditetom, bez obzira na dob i vrstu invalidnosti, da sa članovima svojih obitelji dođu u subotu, 22. ožujka, u 11 sati u Kongresnu dvoranu Zagrebačkog velesajma kako bi ispunili anketni upitnik o kvaliteti života s obzirom na materijalne uvjete, zdravstvene, psihološke i obrazovne probleme, te odnos okoline prema njima.

Istraživanje će provoditi studenti Studijskog centra socijalnog rada u Zagrebu pod vodstvom Zdravke Leutar i superviziju ravnateljice Državnog zavoda za zaštitu obitelji, materinstva i mladeži Adinde Dulčić i predsjednice HSUTI-a Mirjane Dobranović.

"Cilj nam je dobiti konkretne i autentične podatke o kvaliteti života obitelji osoba s invaliditetom i njihovim potrebama, kako bismo te podatke mogli koristiti prilikom pokretanja zakonodavnih i drugih inicijativa radi poboljšanja života osoba s invaliditetom", kaže stručna suradnica HSUTI-a Marijana Gojčeta.

Istraživanje će se provesti i u svim hrvatskim županijama 22. i 29. ožujka, te 5. travnja.

Pročitajte više