Iračko ministarstvo zdravstva: Od subote poginulo 19 Iračana, 101 ranjen

IRAČKO ministarstvo zdravstva u ponedjeljak je objavilo da je 19 Iračana ubijeno, a 101 ranjen u sukobima diljem zemlje u posljednja 24 sata, javljaju agencije.

Saad al Ameli je izjavio da je osam osoba poginulo, 60 ranjeno u Bagdadu, 12 ranjeno u Kutu, sedam u Hilli, dvije su poginule u Samawi, a devet je poginulo i 22 ranjene u pokrajini al Anbar u sukobima između paravojnih postrojbi s jedne i iračke policije i američkih snaga s druge strane, prenosi agencija Deutsche Presse Agentur (dpa).

Kako javljaju France Presse (AFP) a i dpa, u Baaqubi su dvije osobe poginule, a četiri člana iste obitelji su ranjena kada je na kuću pala minobacačka granata. Šef policije u Baaqubi je izjavio da su tri minobacačke granate pale na četvrt Sour al Zaraah u sjevernom dijelu grada, a meta je bio američki vojni logor koji se nalazi u blizini.

U ponedjeljak ujutro su u istom gradu u tri stražara u ophodnji svojim vozilo naišla na eksplozivnu napravu te su ranjeni.

Agencija AFP također javlja da su tri američka vojnika ubijena u pokrajini Najaf u nedjelju u sukobima sa paravojnim postrojbama.

"Tri vojnika, pripadnika marinaca ubijena su u neprijateljskoj akciji u pokrajini Najaf 15. kolovoza", navodi se u priopćenju američke vojske koju prenosi AFP.

Pročitajte više