Irak: U napadima automobilima-bombama najmanje 16 mrtvih

NAJMANJE je 13 osoba poginulo, a više od 40 je ranjeno u ponedjeljak navečer u eksploziji automobilabombe ispred ambulante hitne pomoći jedne od glavnih bolnica u Bagdadu, a u utorak ujutro u samoubilačkom napadu automobilombombom na sjedište Nacionalne garde u blizni Kirkuka poginule su najmanje tri osobe, a više ih je ranjeno, izvijestili su u utorak službeni izvori.

"Među poginulima u napadu na ambulantu Hitne pomoći bolnice Yarmuk u Bagdadu sedam je policajaca, jedna medicinska sestra i jedan dežurni liječnik. Ozlijeđene su četrdeset dvije osobe", rekao je novinarima dr. Hadi Abdel Karim, liječnik bolnice Yarmuk.

U eksploziji je uništeno nekoliko desetaka vozila parkiranih ispred bolnice, na fasadi zgrade bolnice počinjena je znatna materijalna šteta, a prozori su ostali bez stakala.

Zapovjednik Nacionalne garde u Kirkuku general Anwar Hamad Amine potvrdio je informaciju o najmanje troje poginulih Iračana i više ozlijeđenih u samoubilačkom napadu automobilom-bombom blizu njihove baze u Kaiwanu, 20 km sjeverno od Kirkuka.

Napadi su uslijedili nakon što su američke vojne snage uz pomoć iračkih pokrenule akciju širokih razmjera na sunitsko uporište u Falluji, 50 km zapadno od glavnoga grada.

Pročitajte više