ITALIJA POTVRĐUJE MAKSIMALNE PROTUTERORISTIČKE MJERE

Talijanski ministar unutarnjih poslova Giuseppe Pisanu potvrdio je u nedjelju da su na snazi maksimalne mjere sigurnosti, a talijanske tajne službe upozorile su na datume kada bi po njihovu mišljenju teroristi mogli napasti Italiju.

Talijanske tajne službe objavile su u nedjelju kako su datumi od 14. do 19. kolovoza te 5. rujna, kada papa Ivan Pavao II. ide u posjet Marijanskom svetištu u Loretu, i 15. rujna, kada će se talijanski premijer Silvio Berlusconi pojaviti na otvaranju sajma (Fiera del Levante) u Bariju, crvenom bojom zaokruženi na kalendaru talijanske tajne službe i protuterorističkih snaga.

Tijekom tih dana i događaja islamski teroristi mogli bi napasti Italiju, posebno nakon još jednog ultimatuma kojim je od Rima zatraženo da u roku od 15 dana povuče talijanske vojnike iz Iraka.

Mjere nadzora i prevencije koje su dogovorene na sastanku Odbora za javni red i sigurnost 21. srpnja i zatim potvrđene na dva sastanka proteklih dana, rekao je Pisanu, na najvišoj su razini.

Šefovima policija u gradovima ministarstvo unutarnjih poslova preporučilo je da provedu "maksimalne mjere sigurnosti i nadzora, ali bez podizanja uzbune".

(Hina) xst ydgk

Pročitajte više