Iveković: Nije nas napala policija, već "kriminalci"

NAKON četiri mjeseca borbe za pravdu i zakonitost, radnici TDZ-a su iscrpljeni, te najesen nastavljaju borbu da se "kriminalcima" oduzme nezakonito stečena imovina, istaknuo je čelnik Novog sindikata Mario Iveković.

"Čestitam hrvatskoj policiji koja je pokazala spremnost, borbenu sposobnost da, nakon Oluje, još jednom dokaže spremnost suprostaviti se moćnim neprijateljima. Očistili su tvornicu od šake golorukih radnika, brzom i uspješnom intervencijom. Na tome im treba čestitati. Na dan Oluje se trebamo sjetiti tih mladića koji štite ovu državu za "kriminalce" koji su nas potkrali u zadnjih petnaest godina." - kazao je novinarima Mario Iveković dan nakon što ih je policija izbacila iz tvornice, aludirajući na vlasnike TDZ-a.

Demantirao je one koji tvrde kako ne poštuju zakone i privatno vlasništvo. Upozorio je kako tvornica nije privatno vlasništvo, već "pokradeno vlasništvo". Tvrdi kako nalazi revizije nedvosmisleno pokazuju da se tvornica oduzela pravim vlasnicima na nedopušten način.

"Državne institucije provode borbene akcije protiv radnika, umjesto da provode kaznene postupke i poništavaju nezakonite radnje u skladu s zaključcima Sabora i međunarodnim konvencijama." - dodao je.

"Nije nas jučer napala hrvatska policija, već "kriminalci" koji su naredili policiji da nas napadne. I ministar Kirin i premijer Sanader su pokušavali spriječiti da dođe do ovoga, ali oni nemaju moć, oni ne vladaju Hrvatskom. TDR nije htio staviti potpis na ono što su rekli da će ispoštivati, nisu to ni željeli. Tako bi ismijali Hrvatsku Vladu i ove radnike. Vladu su uspjeli ismijati, ali nas nisu. Mi smo izašli na silu, ali uzdignute glave i ponosni na naš rad. Imamo pravo braniti Hrvatsku od "kriminalaca", a onaj tko je nešto nezakonito stekao, morat će to i vratiti." - zaključio je Iveković.

Predsjednik Hrvatske udruge sindikata Ozren Matijašević najavio je kako će sredinom narednog tjedna pokazati javnosti dokumente iz kojih je vidljivo da je Tvornica duhana Rovinj švercala cigaretama.

"Državni odvjetnik Mladen Bajić i njegov ured nisu našli elemente nezakonitog i krivičnog u postupku privatizacije. Ako kupnja dionica s isisanim novcem od oko 600 milijuna kuna i nedospjelim potraživanjima nemaju elemenata kazenog djela, onda što ima?" - pita se Matijašević.

Tekst, foto: S.H.

Pročitajte više