Policija izbacila radnike iz TDZ-a, četvero ozlijeđenih

IZ TVORNICE duhana Zagreb policija je u četvrtak nešto iza 20 sati nasilno izbacila 36 radnika, od čega je četvero ozlijeđeno, a jedan je s ozljedama kralježnice i glave prevezen u Traumatološku kliniku.

Ozlijeđeni muškarac srušio se niz stepenice, a navodno ga je gurnuo jedan od policajaca. Troje osoba je lakše ozlijeđeno, a Hitna pomoć je pomogla ženama kojima je pozlilo zbog šoka, javio je Dnevnik.hr.

Četrdeset radnika odvedeno je u policijsku postaju Črnomerec. S radnicima policija je u postaju odvela i čelnike Novog sindikata Marija Ivekovića i Tomislava Kiša, koji su posljednjih nekoliko dana držali prostor tvornice.

Policija tvrdi da će radnike pustiti nakon što utvrdi njihove identitete, kazao je glasnogovornik MUP-a Zlatko Mehun, dodajući da će cjeloviti izvješće o ovom događaju tijekom večeri objaviti zagrebačka policija.

Postupak deložacije, odnosno ispunjenje zahtjeva sudskog izvršitelja, započeo je nakon cjelodnevnog natezanja oko dobrovoljnog izlaska iz prostora TDZ-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema tvrdnjama sindikalnih čelnika u pregovore između sindikalaca i novog vlasnika pogona - Tvornice duhana Rovinj (TDR) - uključila se i hrvatska Vlada. Bilo je dogovoreno da bi, ukoliko radnici TDZ-a prihvate ponudu TDR-a i mirno izađu iz pogona, TDR povukao izvanredne otkaze koje su radnici dobili nakon zauzimanja tvornice.

U poslijepodnevnim satima petnaestak radnika i radnica popelo se na krov tvornice i okupljenim novinarima i policijskim snagama uzvikivalo da dovedu kola hitne pomoći, a ne marice, jer se neće mirno predati.

Nakon što je postalo jasno da radnici neće prihvatiti kompromis, objašnjavajući da dogovor nije potpisao predstavnik TDR-a, policija je na zahtjev sudskog izvršitelja krenula u deložaciju.

Neslužbeno se doznaje da će policija nastaviti pretragu tvornice, jer nije poznato kako je grupa radnika, deložiranih još u ponedjeljak danas ponovno ušla u prostorije u Jagićevoj ulici.

Index.hr/Dnevnik.hr/Hina

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara