Sindikalisti još u zgradi TDZ-a

SINDIKALNI povjerenici Novog sindikata još se nalaze u Tvornici duhana Zagreb (TDZ) i prema riječima sindikalnih čelnika očekuju od Tvornice duhana Rovinj (TDR) pismenu potvrdu da će se rovinjska tvornica držati načelnog dogovora.

Predsjednik HUS-a Ozren Matijašević izjavio je novinarima kako se čeka samo papir ovjeren i potpisan od odgovorne osobe iz TDR-a. Dodao je da je čelništvo TDR-a imalo samo neke uopćene i sindikatu u potpunosti nezadovoljavajuće prijedloge, ali je pohvalio suradnju s Vladinim Uredom za socijalno partnerstvo.

Predsjednik Novog sindikata Mario Iveković izrazio je bojazan da TDR ovakvim odugovlačenjem namjerno želi izazvati policijsku intervenciju. Također rekao je da smatra kako su i policija i vlast u ovom slučaju instrumenti krupnog kapitala u Hrvatskoj.

Na novinarski upit čemu četiri mjeseca borbe ako će radnici praktički dobiti ono što im je TDR u početku i nudio, Iveković je istaknuo da borba radnika Tvornice duhana Zagreb nije u potpunosti uspjela zbog, kako tvrdi, nedostatka sindikalne solidarnosti drugih sindikalnih središnjica.

Inače, očekuje se odgovor Tvornice duhana Rovinj Novom sindikatu kako bi se drama u Jagićevoj ulici nakon višesatnog pregovaranja okončala.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara