Iz Iraka se vratio sin Ivana Pavčevića, još nema službene potvrde o smrti oca

U KOMARNICU nedaleko od Nove Gradiške danas je oko podne iz Iraka stigao Zlatko Pavčević (28), sin vozača Ivana Pavčevića, za kojeg se sumnja da je poginuo.

Sada, navodi, zajedno s obitelji čeka službene vijesti o sudbini svoga oca za kojega mediji javljaju da je smrtno stradao u granatiranju kamionskog konvoja kod iračkog grada Tikrita.

Pavčevići su na put pošli u početku siječnja, ali su se nakon ulaska u Irak razišli jer je otac otišao prvim konvojem, a Zlatko je pošao dan poslije, no na ulazu u Mosul kamion mu je pogođen granatom. Na sreću, kaže, stradala je samo prikolica, ali on više nije mogao nastaviti vožnju, te je bio prisiljen ostati u američkoj bazi u Mosulu. "Više se nismo vidjeli, samo smo se čuli mobitelom", kaže vidljivo iscrpljen Zlatko Pavčević.

Zadnjih dana otac i sin nisu bili u izravnoj vezi pa je među njima SMS porukama posredovala Zlatkova supruga Elvira.

"Prvu vijest koju sam dobio od prijatelja iz konvoja jest da je otac poginuo. No prave, službene informacije još nemamo. Svi koji su bili s ocem u konvoju još nisu izišli iz Iraka pa ne mogu doći do njih. Čekamo da dođu do granice s Turskom, kad ćemo moći stupiti u vezu s njima", rekao je novinarima Hine Zlatko dodajući da se osjeća grozno.

"Najgore mi je što nemamo prave informacije, ne znam da li da se nadam ili što da radim" - kazao je vidno utučeni Zlatko Pavčević za Novu TV, te je dodao kako nema nikakve informacije o tome da je po njegovog oca došla Hitna pomoć, o čemu ga je upitao novinar.

Zlatko je dodao kako mu se nitko iz Ministarstva nije javio otkad se vratio iz Iraka, te da je prepušten sam sebi.

"Svi samo govore da postoji još neka nada, ali nitk nema ništa konktretno" - ogorčen je sin nestalog Ivana Pavčevića. 


U ratom zahvaćen Irak do sada je putovao četiri puta, a on i otac na opasan posao bili su prisiljeni kako bi osigurali egzistenciju svojim obiteljima. Po njegovim riječima i vlasnik tvrtke za koju su on i otac vozili Zdenko Grbus traga za svakom obavijesti.

Zlatkova majka Slavica Pavčević pozvala je sve koji u ovom trenutku mogu pomoći obitelji da saznaju pravu istinu.

"Sin mi je došao kući sav iscrpljen i jadan. Molim sve koji mi mogu pomoći da tijelo muža, ako je poginuo, dovezu barem do iračko-turske granice", kaže u pozivu Slavica Pavčević.

Pročitajte više