Izaslanstvo hrvatskog MUP-a ide u službeni posjet Bugarskoj

Izaslanstvo Ministarstva unutarnjih poslova RH, predvođeno ministrom dr. Marijanom Mlinarićem, putuje sutra u službeni posjet Republici Bugarskoj, gdje će s bugarskim ministrom unutarnjih poslova Georgijem Petkanovim razgovarati o suradnji policija država europskog jugoistoka u sprečavanju organiziranoga kriminala, trgovini narkoticima te ilegalnom krijumčarenju ljudi i oružja.

Kako se očekuje, tijekom dvodnevnog posjeta visokoga izaslanstva hrvatske policije bugarskim kolegama, bit će riječi i o konkretnim oblicima suradnje u sprječavanju kriminala tzv. balkanskom rutom, u čemu su policije dviju država već ostvarile niz uspješnih kontakata, doznaje se večeras od glasnogovornika MUP-a Zlatka Mehuna.

Također najviši predstavnici hrvatske i bugarske policije razgovarat će o efikasnoj borbi protiv svih oblika kriminaliteta, te prilagodbi policija dviju država standardima Europske unije.

Naime, i Hrvatska i Bugarska su u procesu procesu pregovaranja s tijelima Europske unije, a jedno od važnih pitanja brže prilagodbe europskim standardima je i prilagodba policije.

Posjetom visokoga izaslanstva Bugarskoj, MUP Republike Hrvatske nastavlja intenzivnu međunarodnu aktivnost čiji je cilj što brža prilagodba hrvatske policije standardima Europske unije, ističe glasnogovornik MUP-a Mehun.

Tim povodom proteklog je tjedna u Zagrebu je boravilo izaslanstvo belgijske policije, na čelu s ministrom unutarnjih poslova i potpredsjednikom Vlade Kraljevine Belgije Patrickom de Waelom, a uskoro će izaslanstvo hrvatske policije boraviti i u Nizozemskoj.

U izaslanstvu MUP-a RH u službenom posjetu Bugarskoj, uz ministra dr. Marijana Mlinarića, su i ravnatelj policije Ivica Franić, načelnik Uprave za granicu Filip Dragović i načelnik Uprave kriminalističke policije Dragutin Cestar.

(Hina) xsp/pp ysp

Pročitajte više