Izborni rezultati u gradovima Primorsko-goranske županije

Po neslužbenim podatcima Gradskog izbornog povjerenstva za opatijsko Gradsko vijeće najviše je mjesta, sedam, dobila je Nezavisna lista Amira Muzura, šest koalicija IDS SDP te po dva HNS, koalicija HDZ HKDU HD i HSU.

U gradu Rabu šest vijećnika u Gradskom vijeću imat će koalicija SDP-HSU i IDS, pet HDZ te po dva liste HNS - LS i političke stranke Rabski pučki sabor.

U gradu Čabru najviše je mjesta, pet, dobila nezavisna lista Marijana Filipovića, HDZ je dobio četiri, koalicija SDP - HSLS - PGS - LS - HSU tri, HSS dva i HNS jedan. PGS je dobio 10 mjesta u gradu Delnicama, po dva HDZ i koalicija SDP - HSS - HSU, a jedno HSP.

U Vrbovskom će u Gradskom vijeću sjediti po pet vijećnika koalicije SDP - PGS i HDZ-a, po dva Samostalne demokratske srpske stranke, Hrvatskog istinskog preporoda i HSU-a te jedan Nezavisne liste Antona Samse.

U gradu Cresu najviše mjesta, sedam, osvojila je Nezavisna lista Gajetana Negovetića, po dva mjesta HDZ, HNS i HSS, a po jedno SDP i IDS. Negovetić je do sada u dva mandata obnašao dužnost gradonačelnika kao član HDZ-a, iz kojeg je istupio ove godine.

U Gradskom vijeću Malog Lošinja pobijedila je koalicija HDZ - HSLS - HKDU - DC sa šest mjesta, a slijede koalicija PGS - SDP s četiri, Nezavisna lista Milana Mužića s dva i HNS s jednim.

U Crikvenici će u Gradskom vijeću s ukupno 17 mjesta biti najviše članova koalicije SDP - HNS - HSLS - HSU, osam, četiri će biti iz HDZ-a, dva s Nezavisne liste Ivice Kulentića, te po jedan iz HSS-a, PGS-a i HSP-a.

(Hina) xdsil ydd

Pročitajte više