Izjave biskupa Srakića i Hranića u povodu ubojstva fra Vjekoslava Mičude

U POVODU ubojstva Vjekoslava Mičude, franjevca konventualca, župnog vikara u župi Bezgrešnoga Srca Marijina u Vinkovcima, đakovački i srijemski biskup Marin Srakić i pomoćni biskup Đuro Hranić izrazili su danas žaljenje i zabrinutost zbog tog zločina.

"Taj je događaj teško pogodio našu biskupiju i nemam dovoljno riječi da osudim taj razbojnički čin", izjavio je biskup Srakić.

Dodao je kako nažalost živimo u vrijeme kada se ljudski život ne cijeni i kada se za malo novca dižu ruke na nevine.

Taj strašni događaj neka bude još jedna ozbiljna opomena onima koji su pozvani čuvati živote i imovinu građana, neka se već jednom ozbiljno ispita tko sve nosi oružje koje se ponekad neozbiljno dijeli i kao nagrada, rekao je biskup.

Biskup Srakić izrazio je sućut provinciji, zajednici župe Bezgrašnoga Srca Marijina, te obitelji mladoga franjevca, u svoje ime, u ime svećenika, redovnika i redovnica, te svih vjernika Đakovačke i srijemske biskupije.

Pomoćni biskup đakovački i srijemski Đuro Hranić izjavio je danas u Osijeku da je "šokiran teškim razbojstvom pri pokušaju krađe u župnoj kući".

To je još jedan dokaz "da su mnoge vrjednosti poremećene i da živimo u dramatičnim vremenima te da je duhovna obnova svakog pojedinca nužna", izjavio je Hranić.

Pročitajte više