Između 57 i 61 posto Amerikanaca koristi se internetom

POSTOTAK Amerikanaca koji se koriste Internetom ostao je ustaljen na između 57 i 61 posto u protekle dvije godine, prekinuvši tako neprekidan rast u razdoblju prije toga, pokazalo je istraživanje organizacije koja se bavi Internetom.

Američka "online" populacija je "fluidna i promjenljiva", pokazali su rezultati istraživanja neprofitne organizacije Pew Internet i American Life Project, koja se posebice usmjerila na one dijelove stanovništva koji kažu da se ne koriste Internetom.

Istraživanje temeljeno na odgovorima 3.500 Amerikanaca pokazalo je da su 24 posto njih "istinski offline", bez ikakvog izravnog ili neizravnog iskustva s Internetom.

Dvadeset posto Amerikanaca izbjegava Internet, što znači da ne idu online sami nego dobivaju informacije ili komuniciraju preko nekog člana kućanstva.

Istraživanje kaže da je onih koji su nekad išli na Internet pa iz različitih razloga prestali, 17 posto.

"Put prema Internetu posut je izbočinama i krivinama, koje donose ekonomske poteškoće, slabljenje interesa za njim, ili preče potrebe", kaže istraživanje.

Premda izvješće pokazuje da velik broj Amerikanaca ne ide na Internet, ono također nalazi da su oni koji sami ne idu online još blizu Internetu preko članova obitelji, prijatelja ili preko javnog pristupa u svojim zajednicama.

Pročitajte više