IZRAEL: AL-QA'IDA PLANIRALA SAMOUBLIČAKI NAPAD ZRAKOPLOVOM

Teroristička mreža alQa'ida pokušala je regrutirati jednog saudijskog pilota da izvede samoubilački napad sličan onima počinjenima 11. rujna 2001. na SAD, rekao je u utorak jedan izraelski vojni zapovjednik. L

General pukovnik Moshe Ya'alon rekao je također da je Izrael zabrinut što je Saudijska Arabija, koja nema diplomatske odnose s Izraelom, postavila lovce F-16 u vojnoj bazi u Tabuku, nedaleko izraelske južne granice.

"Raspoređivanje saudijskih lovaca F-16 u Tabuku nakon operacije Iračka sloboda nova je pojava", rekao je Ya'alon na konferenciji o terorizmu koja se održava u izraelskom gradu Herzliyi.

"Zabrinuti smo zbog toga jer smo od uhićenih pripadnika al-Qa'ide, koje ispituju drugi, a ne izraelski obavještajci, saznali da je al-Qa'ida pokušala regrutirati saudijskog pilota kako bi, bilo lovcem F-16 bilo civilnim zrakoplovom, izveo samoubilački napad iz Tabuka, poput napada na tornjeve blizance u New Yorku 11. rujna", rekao je.

Ya'alon nije iznio nikakve druge pojedinosti niti izričito kazao je li navodni napad bio planiran protiv Izraela.

Rekao je da je Izrael, posredstvom Sjedinjenih Država, zatražio od Saudijske Arabije da zrakoplove premjesti na drugu lokaciju.

Pročitajte više