Izraelska vojska: Operacija u Gazi trajat će tjednima

IZRAELSKA vojska ocijenila je da bi operacija koju vodi na sjeveru pojasa Gaze mogla trajati "tjednima", izjavio je šef vojnog stožera general Moshe Yaalon na vojnom radiju.

"Snage su spremne za djelovanje koje neće trajati danima nego tjednima", izjavio je general Yaalon.

"U ratu protiv terorizma probleme se rješava nizom operacija i mi ćemo nastaviti djelovati koliko će biti potrebno", dodao je.

Velika vojna operacija pokrenuta 28. rujna na sjeveru pojasa Gaze kako bi se okončali raketni napadi na Izrael traje već šesti dan.

U toj je operaciji u području Jabaliye, Beit Hanounu i Beit Lahyja izraelska vojska ubila ukupno 69 Palestinaca.

U pogledu polemike Izraela i UN-a nakon izraelskih optužbi da su palestinski aktivisti upotrijebili ambulantna kola UNRWA za prijevoz bacača raketa, brigadir Eyal Eisenberg je rekao da optužbe Izraela drži utemeljenim.

Izraelska vojska objavila je film snimljen u području Jabaliye u petak navečer na kojem se vide palestinski aktivisti kako tovare bacač raketa Qassam u vozilo s oznakom Ujedinjenih naroda.

Direktor agencija Ujedinjenih naroda za izbjeglice (UNRWA) Peter Hansen kategorički je odbacio optužbe u nedjelju i rekao da je bolničar u vozilo unosio nosiljku.

Veleposlanik Izraela u UN-u Danny Gillerman treba u ponedjeljak predati prosvjed Izraela glavnom tajniku UN-a Kofiju Annana u zbog te afere.

Pročitajte više